Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

De Pinguïns zijn weer begonnen met een leuke vriendjestraining!

Door: Webredactie op 15-09-2024 19:50

De Pinguïns van Excelsior zijn weer begonnen. Afgelopen zaterdag werd het korfbalseizoen voor de jongste jeugd van Excelsior feestelijk geopend met een heuse vriendjestraining en een springkussen.

Vorige week zaterdag was een groepje enthousiaste pinguïns al begonnen met de pinguïntraining, maar dit weekend was dan de eerste echte training. Het was stralend weer op sportpark Biesland en er waren wel twintig Pinguïns op deze vriendjestraining afgekomen. Omdat bij Excelsior alle kinderen van alle verschillende leeftijden welkom zijn, werden de Pinguïns al snel opgedeeld in verschillende kleinere groepjes. Zo krijgen alle Pinguïns de aandacht die ze verdienen en spelletjes die passen bij hun leeftijd.

De oudste groep, vanaf vijf jaar oud, gingen zelfs al echt korfballen. Als voorbereiding op het korfballen dat ze binnenkort gaan doen bij de F-jes. Op de zaterdagen zullen ze voorlopig nog tegelijk met de Pinguïns trainen zodat ze nog lekker mee kunnen spelen en de jongere Pinguïns kunnen zien hoe de nieuwe F-jes trainen.

Er werden veel spelletjes gedaan die al een beetje lijken op het echte korfballen. Zo werd er natuurlijk op de korf geschoten en moesten de Pinguïns ook pionnen omgooien zodat ze straks de bal goed naar elkaar over kunnen gooien. En natuurlijk werd de training afgesloten met het lijnenspel, want ook hard rennen hoort bij korfballen.

De feestelijke dag eindigde met een lekker stuk fruit en een beker limonade. En alle Pinguïns die een volle spaarkaart hadden, kregen een echte eigen Pinguïnknuffel. Mocht je de spaarkaart nog niet vol hebben, kom dan snel weer meetrainen en haal je eigen knuffel op. Daarna konden alle Pinguïns nog lekker springen en glijden op het springkussen en in de speeltuin.

De komende zaterdagen trainen de Pinguïns van 10.00 tot 11.00 uur naast het hoofdveld. En zoals altijd is iedereen welkom bij de CKV. Dus heb je een vriendje of vriendinnetje tussen de 3 en 6 jaar oud, of heb je een buurjongen of buurmeisje die lekker wil spelen en bewegen, nodig ze dan eens uit om vrijblijvend kennis te maken met korfballen bij Excelsior.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Pernix 1

Zaterdag 12 oktober om 16.00

Sportpark Biesland, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.

Uitslagen afgelopen week

Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13
Excelsior 1 DOS/WK 1 21 - 13

Excelsior bedankt haar sponsoren voor de onvoorwaardelijke steun!

© 2024 C.K.V. Excelsior Delft - Website door Wesdesign.nl