Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior wint niet van Pernix

Door: Excelsior op 22-09-2024 12:10

Tijdens de zonovergoten zaterdag was de selectie naar Leiden afgereisd voor de wedstrijden tegen Pernix. Excelsior 2 stond vol vertrouwen in het veld en was gebrand op een goede opening. Ondanks de vele kansen werd de beginfase gelijk met een kleine achterstand begonnen. De aanvallen van Excelsior waren kort, maar ondanks dat werden de doelpunten weer in evenwicht gebracht naar 5-5. Langer spelen en goede keuzes maken was het credo. Toch nam Pernix steeds de voorsprong en ging rusten met 10-8.

Bij Excelsior leefde het gevoel dat er meer in zat. De ploeg kwam fris uit de kleedkamer en boog de stand om naar een 10-13 voorsprong. Het werd een leuke wedstrijd met veel kansen over en weer. Excelsior bleef scoren, maar Pernix had in de slotfase toch weer het heft in handen genomen en wist zich naar 16-16 terug te vechten. Met nog twee minuten op de klok wisten ze zelfs de voorsprong te pakken. In de laatste seconden van de wedstrijd kon Excelsior op miraculeuze wijze nog een strafworp forceren. Deze werd knap afgerond. De eindstand werd zo 17-17.

De wedstrijd van Excelsior 1 begon ook gelijk met een tegendoelpunt. Hoewel er ook gelijk een Excelsior-doelpunt overheen kwam, was de ploeg wel gewaarschuwd. Pernix was niet van plan cadeautjes te geven: Excelsior moest aan de bak. De tegenstander schoot met scherp en bij Excelsior liep de organisatie niet lekker, waren er misverstanden en domme overtredingen werden gemaakt. Richting rust liep de stand nog redelijk gelijk op met 10-8. Echter, kort voor rust werd toch weer door onnodige fouten van Excelsior door Pernix een gat naar vier punten geslagen.

Na rust gelijk twee afstandsschoten en twee stippen en de stand werd 16-10. Het leek nu voor Excelsior een onmogelijke opdracht te worden de overwinning te behalen. Ondanks dat Excelsior nog inliep tot drie punten, was het ook Pernix dat bleef scoren. De eindstand werd 23-17.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Pernix 1

Zaterdag 12 oktober om 16.00

Sportpark Biesland, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.