Christelijke Korfbal Vereniging Delft

C.K.V. Excelsior

Excelsior 1 wint met ruime cijfers

Door: Excelsior op 06-10-2024 14:41

Na drie uitwedstrijden van de selectie, eindelijk weer een thuiswedstrijd. Afgelopen zaterdag mocht de selectie Refleks uit Rijswijk ontvangen. Het tweede kon zaterdag goede zaken doen tegen Refleks 2. De ploeg uit Rijswijk strijdt nog om kampioenschap en moest winnen, waardoor het voor Excelsior een extra lastige uitdaging was.

Excelsior 2 begon sterk, creëerde veel kansen, maar verzuimde deze te verzilveren. De ruststand leek een 5-5 gelijk spel te worden, maar Refleks wist dit toch nog op 5-7 te brengen. Na rust werd het gat vergroot naar vier punten. Excelsior probeerde nog te scoren en aansluiting te vinden, maar Refleks wist de voorsprong steeds weer op vier doelpunten te brengen. Uiteindelijk was Excelsior, ondanks de vele kansen, toch ook niet meer bij machte dichterbij te komen en verloor de wedstrijd met 13-16.

Excelsior 1 had deze week wat goed te maken met zichzelf. Na de verloren wedstrijd vorige week tegen Achilles was de kater groot. Het team moest de rug rechten en zichzelf en het thuispubliek laten zien waar ze wel toe in staat zijn. De ploeg begon voortvarend. Het spel leidde niet gelijk tot veel doelpunten, maar de energie was goed. Ondanks de relatief vele plaats fouten kwamen de goals. Over alle schijven werd gescoord en de verdediging zat er goed op. Het lukte Excelsior niet voor rust al heel duidelijk afstand van Refleks te nemen. De stand was toen 8-3. De tweede helft liet ook weer gehaast spel, maar ook heel veel kansen, zien. De doelpunten vielen uiteindelijk wel voor Excelsior, dat via 12-4 naar zelfs 18-4 uitliep. Verdedigend stond het team nog steeds erg sterk. Refleks kwam er deze wedstrijd niet aan te pas. De eindstand werd 19-8.

Volgende wedstrijd Excelsior 1

Excelsior 1 - Pernix 1

Zaterdag 12 oktober om 16.00

Sportpark Biesland, Delft

Een keer meetrainen?

Leuk! Meld je aan via onderstaande pagina, dan kijken we samen bij welk team je het beste kan meetrainen bij Excelsior!

Aanmelden om mee te trainen

Onze trouwe hoofdsponsors

Verdien geld voor Excelsior

Steun Excelsior door je bestelling bij honderden webwinkels te plaatsen via onze website.